Utrinki iz na�ih knji�njic Prijava
    Išči
Kaj brati???
PRIPOROČAMO!
Naroči knjigo
od Doma!
Omogočamo Vam dostop do
elektronskih baz!
Člani in članstvo Zakaj postati član?
Kaj pridobim?

BLIŽNICE DO:

 Stane Hrovat: Marenberg - kratek zgodovinski opis kraja in okolice

 

 

 

 
 
 Izposoja gradiva Skrči
 

Izposoja knjižničnega gradiva na dom 
Gradivo se izposodi samo članom knjižnice pod pogoji, ki so navedeni v poslovniku knjižnice, oziroma Pravilniku o splošnih pogojih poslovanja.
Rok izposoje knjižnega gradiva je 3 tedne in ga je možno 2x podaljšati. Izjema je gradivo, ki je v določenem obdobju bolj iskano in mu določimo krajši rok izposoje.

Če gradiva ne vrnete ali ne podaljšate pravočasno, plačate zamudnino, ki se obračuna na dan za posamezno enoto gradiva. Stroški zamudnine so navedeni v ceniku.
Vse gradivo, ki ga knjižnica hrani, je uporabnikom, ne glede na omejitve, dostopno v čitalnici in ga je možno v okviru spoštovanja avtorskih pravic tudi fotokopirati.

Uporabnik je ob izposoji dolžan preveriti izpis o izposojenem gradivu, da ne pride do kasnejših nesoglasij.

Podaljšanje roka izposoje za gradivo: rok izposoje je možno praviloma 2x podaljšati. Podrobnejše informacije so v Pravilniku o splošnih pogojih poslovanja ali v Povzetku poslovnika. Podaljšanje roka izposoje je možno: ob osebnem obisku, po telefonu, po elektronski pošti na naslov knjiznicardl@r-dr.sik.si, preko moje knjižnice.

Izposoja knjižničnega gradiva v knjižnici
Gradivo se izposoja v čitalnici samo članom knjižnice. Tako izposojeno gradivo se uporablja samo v prostorih knjižnice. V okviru spoštovanja avtorskih pravic je gradivo možno tudi fotokopirati.

Izposoja iz posebnih zbirk gradiva:
Priročna zbirka : gradiva iz te zbirke članom v glavnem ne izposojamo na dom, ampak samo v čitalnico – torej gre za izposojo gradiva v knjižnici. Če gradivo posodimo tudi na dom, je rok izposoje 3 dni, podaljševanje pa ni možno. Izdelamo fotokopije iz gradiva, v skladu s pravili, ki jih določa Zakon o varstvu avtorskih pravic

Domoznanska zbirka: gradivo, ki ga označujemo kot domoznansko gradivo je tisto gradivo, ki so ga napisali naši domačini in gradivo, ki govori o naših krajih. Naši kraji so na območju Upravne enote Radlje ob Dravi, torej na območju občin Radlje ob Dravi, Muta, Vuzenica, Ribnica na Pohorju in Podvelka. Gradivo je praviloma možno uporabiti v knjižnici, pri izposoji na dom pa veljajo enako pogoji, kot za gradivo iz priročne zbirke.

Leitingerjeva zbirka: gradivo iz te zbirke je dostopno v knjižnici Radlje. Ni si ga možno izposoditi na dom, ampak samo v čitalnico.

  

 Anketa Skrči
 
Kako si izbirate gradivo v knjižnici?Vzamete knjige na dopust?Glasuj  Ogled rezultatov
  

 
sledite nam na facebooku

Sledite nam na Facebooku.

Če smo vam všeč...VŠEČKAJTE