Utrinki iz na�ih knji�njic Prijava
 
  Išči 
Kaj brati???
PRIPOROČAMO!
Naroči knjigo
od Doma!
Omogočamo Vam dostop do
elektronskih baz!
Člani in članstvo Zakaj postati član?
Kaj pridobim?
 Novice Skrči
 
Trenutne novice  Arhiv novic  
AUDIBOOK za člane Knjižnice Radlje ob Dravi
26. maj 2021 (Prebrano:483 krat)


 

Članom Knjižnice Radlje ob Dravi nudimo izposojo avdio knjig v slovenskem jeziku z uporabo pametnih telefonov in tabličnih računalnikov.

Izposoja avdio knjig se izvaja v mobilni aplikaciji Audibook, aplikacija je dostopna v aplikacijah Google Play in Huawei AppGallery (za Android telefone) ali v aplikaciji App Store (za Apple telefone).

Spremljajte obvestila na naši spletni strani o trenutni ponudbi avdio knjig naše knjižnice. Avdio knjige, ki jih ponujamo za izposojo, so namenjene vsem starostnim skupinam.

Postopek izposoje avdio knjig je povsem enostaven, pogoj za izposojo pa je le urejeno članstvo v naši knjižnici, ter naložena aplikacija Audibook na vašem mobilnem telefonu ali tablici.

Navodila za knjižnično izposojo avdio knjig so dostopna v videu na povezavi: https://youtu.be/qR_EEVK14Ps



Preberi več
Teden ljubiteljske kulture...
26. maj 2021 (Prebrano:461 krat)


V TLK - tednu ljubiteljske kulture, ki letos izpostavlja bralno kulturo,  literaturo in inštrumentalno glasbo, so pri soustvarjanju posnetega dogodka sodelovali tudi trije pisci, ki so napisali svojo zgodbo na temo knjižničnega literarnega razpisa Kako smo nekoč brali. Jernejo Čoderl, Ivano Hauser in Aleša Tacerja lahko poslušate na dogodku, ki so ga sooblikovali še drugi literati in Pihalni orkester Muta. Vabljeni torej k ogledu filma: KNJIGA V ROKI IN INŠTRUMENTALNA GLASBA V UŠESIH.

JSKD, območna izpostava Radlje pa vabi še na druge dogodke, ki se bodo odvijali v TLK.


 



Preberi več
Moja zgodba: KAKO SMO NEKOČ BRALI je objavljena.
21. maj 2021 (Prebrano:483 krat)


S praznovanjem 60 letnice bralne značke, ki poteka posebej intenzivno na Koroškem prav v teh dneh, se je zaključil tudi literarni razpis Moja zgodba: kako smo nekoč brali.

V koroške splošne knjižnice je do 20. aprila prispelo 26 literarnih prispevkov in izbrali smo pet nagrajenk in enega nagrajenca.

Vsak sodelujoči prejme za nagrado ZBORNIK z objavljenimi besedili, ki ga bomo poslali v prihodnjih dneh. Zbornik Kako smo nekoč brali si bo možno izposoditi v knjižnici in upamo, da bo prebiranje iskrenih, mestoma ganljivih in srčnih zgodb spodbudilo pri naslednjih literarnih razpisih še koga, da napiše svojo zgodbo.

Iskrena hvala vsem sodelujočim!



Preberi več
Ponedeljek, 17. maj: vse enote knjižnice odprte po rednem odpiralnem času
14. maj 2021 (Prebrano:508 krat)


Spoštovani člani in obiskovalci knjižnice!

Od ponedeljka, 17. maja 2021 bodo vse enote Knjižnice Radlje ob Dravi odprte po rednem odpiralnem času. Seveda veljajo vsi previdnostni ukrepi in nekatere omejitve. Še vedno tudi priporočamo, da si večino gradiva vnaprej naročite po telefonu ali v Moji knjižnici (Cobiss+ ali mCobiss).

Seveda se z rednim odpiralnim časom ukinjajo nekatere ugodnosti, zato bodite pozorni na roke izposoje ter pravočasno vračanje gradiva v knjižnico, da se izognete opominjanju in zamudnini.

Vabljeni in dobrodošli.

kolektiv Knjižnice Radlje ob Dravi



Preberi več
Zaključek 11. sezone Korošci pa bukve beremo.
10. maj 2021 (Prebrano:517 krat)


Zaključila se je 11. sezona bralne značke za odrasle Korošci pa bukve beremo. V Knjižnici Radlje ob Dravi smo zbrali 108 bralnih kartonov in vsem bralcem, ki so uspešno zaključili bralno značko ISKRENO ČESTITAMO.

Vabimo udeležence, da prevzamete nagrado v knjižnici, kjer ste bralni karton oddali. Vabimo pa vas tudi, da si ogledate FILM O ZAKLJUČENI SEZONI, ki povzema glavne poudarke te sezone: tudi vaša mnenja, priporočila in vtise.

Upamo, da bomo novo sezono v oktobru lahko začeli tako, kot si želimo: s povabljenim gostom, s srečanjem in druženjem. Do takrat pa: veliko dobrega branja in naj nas vodi misel, ki jo je na bralni karton zapisala zvesta bralka:

 



Preberi več
  

 

 

Izjava o dostopnosti spletišča
 
sledite nam na facebooku

Sledite nam na Facebooku.

Če smo vam všeč...VŠEČKAJTE

 

PROGRAMI, PROJEKTI in DEJAVNOSTI:

  

 

 

 

 
 

Projekti-operacije, ki jih sofinancira Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj
podeželja ter Republika Slovenija iz Programa razvoja podeželja:

   ČEBELA BERE MED

 

MOČ DREVES

MOČ DREVES - seznam knjig

 

Komunalna čistilna naprava Ožbalt

 
 
Sovica Radlje

Sovica Muta

Sovica Podvelka

Sovica Ribnica
 

Bodi kul, beri ful

NA KRATKO

SEZNAM KNJIG

 

 Priporočilni seznam 2023-2024 v COBISS+