Utrinki iz na�ih knji�njic Prijava
 
  Išči 
Kaj brati???
PRIPOROČAMO!
Naroči knjigo
od Doma!
Omogočamo Vam dostop do
elektronskih baz!
Člani in članstvo Zakaj postati član?
Kaj pridobim?

 

BLIŽNICE DO STORITEV:

 
 ANKETA O E-KNJIGAH
 Novice Skrči
 
Trenutne novice  Arhiv novic  
začasno ZAPRTJE vseh enot Knjižnice Radlje ob Dravi...
30. marec 2021 (Prebrano:98 krat)
Preberi več
Knjižnica Podvelka izjemoma odprta v sredo, 31. marca...
30. marec 2021 (Prebrano:105 krat)
Preberi več
BRALNO POGOVARNA SREČANJA na Muti praznujejo 10 let
19. marec 2021 (Prebrano:140 krat)


1. marca 2011 je potekalo prvo bralno-pogovorno srečanje na Muti, takrat v društvenih prostorih upokojencev in invalidov, kasneje pa v krajevni knjižnici Muta.

Udeleženci s knjižničarko Aleksandro več kot polovico leta enkrat mesečno izmenjajo svoje poglede na prebrane knjige, se seznanjajo z novostmi in aktualnimi temami. Med pogovori o knjigah, usodah junakov, takšnih in drugačnih zapletih in razpletih so se spoznali, sprejeli in povezali.

Mentorica Aleksandra Hladnik Pušnik ob tej priložnosti nagovarja svoje bralke in bralce: "Mesec marec je mesec lepih in prijetnih praznikov in pri nas bo ostal zapisan z veliko začetnico, saj smo se takrat prvič spoznali in začeli z našimi druženji. Zahvaljujem se vsakemu od vas za sodelovanje in izrekam pohvalo vsem aktivnostim, ki ste jih izvedli in jih še boste v prihodnje ter pozitivni energiji, ki jo na srečanja vedno znova prinesete s seboj. Le tako se naša druženja iz meseca v mesec poglabljajo in nadgrajujejo. Iskrena hvala, lahko ste ponosni, da ste del bralne družbe že tako dolgo."

Ob deseti obletnici druženja jim iskreno čestitamo in želimo uspešna srečevanja v naslednjih letih ter seveda novih aktivnih bralcev v skupini.Preberi več
DEJAVNOSTI Knjižnice Radlje ob Dravi v marcu 2021
5. marec 2021 (Prebrano:147 krat)


DEJAVNOSTI KNJIŽNICE V MARCU:

Razmeram prilagojeno potekajo v naših knjižnicah samo tiste dejavnosti, ki jih lahko izvajamo brez srečevanj, torej na daljavo. Cilj izvajanih dejavnosti je, da ostajamo v stiku, se spodbujamo pri branju, ustvarjanju, iskanju informacij ter tako na najboljši možen način preživimo to težavno obdobje. Lažje nam bo, če bomo omejitve prepoznali tudi kot priložnosti, da naredimo nekaj, za kar sicer ne bi imeli časa.

Vsi, ki bi se želeli pridružiti, seveda dobrodošli:

SOVICA V VRTCU - spodbujanje branja v družinah s predšolskimi otroki.

KOROŠCI PA BUKVE BEREMO - bralna značka za odrasle, ki poteka do aprila 2021. Še vedno se lahko pridružite novi sodelujoči. Do aprila je še dovolj časa, da preberete 5 knjig s SEZNAMA PRIPOROČENIH KNJIG in prejmete nagrado.

Literarni razpis koroških splošnih knjižnic: MOJA ZGODBA: Kako smo nekoč brali, s katerim obeležujemo 60 letnico bralne značke, ki se je začela prav na Koroškem. k pisanju prispevkov so vabljeni odrasli, starejši, kot tudi otroci in mladi, ki bodo odrasle spodbudili k pripovedovanju spominov na branje nekoč. Prispevke bomo nagradili in objavili.

BRALNO POGOVORNA SREČANJA, ki potekajo na daljavo. Vsi, ki se želite pridružiti, sporočite to po telefonu, elektronski pošti ali ob obisku knjižnice in na željeni način boste prejemali domov sporočila in vsebine, ki jih bomo pripravili v knjižnici. Vaša edina obveznost sodelovanja je, da berete.

USTVARJALNA SREČANJA za otroke, ki potekajo na daljavo. V marcu izdelujemo cvetlična knjižna kazala in metulje iz papirja. Otroke, ki bi želeli sodelovati in dobivati navodila, prijavite starši v knjižnici. Edina obveznost sodelovanja je ustvarjanje in da pošiljate fotografije svojih izdelkov, ki jih zberemo ter objavimo konec meseca.

USTVARJALNA SREČANJA za odrasle, ki potekajo na daljavo. V marcu izdelujemo nakit, nadcikliramo pločevinke in osvežimo tunizijsko kvačkanje. Vsi, ki bi želeli sodelovati in dobivati navodila, se prijavite v knjižnici. Edina obveznost sodelovanja je ustvarjanje in da pošiljate fotografije svojih izdelkov, ki jih zberemo ter objavimo konec meseca.

PREGLED izdelkov preteklih ustvarjalnih srečanj na daljavo v tej sezoni:

januar 2021: https://youtu.be/ENgwQqe4xOw

december 2020: https://youtu.be/DaqrZBtcZVA

november 2020: https://youtu.be/Z3LxF1NyWL8

oktober 2020: https://youtu.be/fNW0uI07s5o.

 

 Preberi več
  

 

 
sledite nam na facebooku

Sledite nam na Facebooku.

Če smo vam všeč...VŠEČKAJTE

 

PROGRAMI, PROJEKTI in DEJAVNOSTI:

  

 

   ČEBELA BERE MED

MOČ DREVES

 Komunalna čistilna naprava Ožbalt