Utrinki iz na�ih knji�njic Prijava
    Išči
Kaj brati???
PRIPOROČAMO!
Naroči knjigo
od Doma!
Omogočamo Vam dostop do
elektronskih baz!
Člani in članstvo Zakaj postati član?
Kaj pridobim?
 Zgodovina Skrči
 
Prvi pisni viri začetka delovanja knjižnice segajo v leto 1950. V okrilju kulturnega društva je delovala z imenom Ljudska knjižnica SKUD Marenberg do leta 1959, ko se je preimenovala v Občinsko knjižnico in čitalnico Radlje ob Dravi, leta 1968 pa v Matično knjižnico Radlje ob Dravi. V tem obdobju je delovala samostojno, leta 1974 pa je postala enota Delavske univerze Radlje ob Dravi. Od 1994 leta deluje kot samostojni javni zavod za potrebe današnjih petih občin.
  
Knjižnica Radlje ob Dravi je splošna knjižnica in danes s 57 drugimi splošnimi knjižnicami tvori veliko družino knjižnic. Že ime samo pove, kakšno je naše poslanstvo. Namenjeni smo torej vsem generacijam – v naše knjižnice vabimo vse obiskovalce od najmlajših, pa do najstarejših uporabnikov. Prav tako smo kot splošna in izobraževalna knjižnica namenjeni zadovoljevanju potreb tako po izobraževalni, informacijski in strokovni literaturi, kot po razvedrilni literaturi.
V sodobnem času in sodobni družbi dobiva knjižnica posebno vlogo. Z razvojem tehnologije, pretoka informacij in podatkov, se je spremenilo tudi poslanstvo knjižnic. Tako splošna knjižnica postaja kraj, kamor pridemo po informacijo. V knjižnici prav tako kot knjigo, ki je še vedno pomemben informacijski vir, uporabljamo računalnik, pa tudi drugo tehnologijo. V knjižnicah se trudimo, da omogočimo uporabnikom, da je in da bo na voljo vse več potrebne tehnologije, s katero si bo uporabnik lahko samostojno natisnil, digitaliziral, preslikal…gradivo.
 V naši osrednji knjižnici in krajevnih knjižnicah ter izposojevališčih si lahko izposojate raznovrstno gradivo v oddelkih za odrasle in mladino, tako knjige, kot revije, video, avdio gradivo, … V knjižnicah vas vabimo, da prelistate revije, dnevno časopisje, si ogledate razstave, pobrskate po internetu. Knjižnica je tudi idealen prostor za učenje, študij, kjer je literatura na dosegu roke. Vse knjižnice ne ponujajo teh možnosti. Krajevne knjižnice in izposojevališča so zaenkrat še manjši prostori, pogosto premajhni, da bi zagotavljali okolje, kjer bi lahko našli miren kotiček zase. Zato pa je osrednja knjižnica v Radljah dovolj velika, da ponuja vse to.
Vabljeni v knjižnico, kot člani, pa tudi kot uporabniki drugih storitev ter obiskovalci kulturnih prireditev, ki jih pripravljamo.
 Natisni   

 Anketa Skrči
 
Kako si izbirate gradivo v knjižnici?Vzamete knjige na dopust?Glasuj  Ogled rezultatov
  

 

 

Izjava o dostopnosti spletišča
 
sledite nam na facebooku

Sledite nam na Facebooku.

Če smo vam všeč...VŠEČKAJTE

 

PROGRAMI, PROJEKTI in DEJAVNOSTI:

  

 

 

 

 
 

Projekti-operacije, ki jih sofinancira Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj
podeželja ter Republika Slovenija iz Programa razvoja podeželja:

   ČEBELA BERE MED

 

MOČ DREVES

MOČ DREVES - seznam knjig

 

Komunalna čistilna naprava Ožbalt

 
 
Sovica Radlje

Sovica Muta

Sovica Podvelka

Sovica Ribnica
 

Bodi kul, beri ful

NA KRATKO

SEZNAM KNJIG

 

 Priporočilni seznam 2023-2024 v COBISS+