Utrinki iz na�ih knji�njic Prijava
 
  Išči 
Kaj brati???
PRIPOROČAMO!
Naroči knjigo
od Doma!
Omogočamo Vam dostop do
elektronskih baz!
Člani in članstvo Zakaj postati član?
Kaj pridobim?
 Četrtek, 26. november 2015, ob 18. uri v Knjižnici Radlje: potopisno predavanje z Matejem Koširjem PO ČUDOVITI PATAGONIJI.
 
Četrtek, 26. november 2015, ob 18. uri v Knjižnici Radlje: potopisno predavanje z Matejem Koširjem PO ČUDOVITI PATAGONIJI.

Patagonija - dežela avanturizma in pustolovščin, dežela številnih ledenikov, neosvojenih vrhov, dežela ekstremov, estancij in belega zlata in še bi lahko naštevali, a Patagonija je le ena in edinstvena. Poleg svoje nepopisno lepe narave jo zaznamujejo tudi izredno prijazni in temperamentni ljudje, pa prijetna glasba in okusna hrana.

Nekateri ji pravijo tudi Aljaska v malem, saj se v pokrajini pod Andi nahajajo najlepši nacionalni parki na svetu, katere bomo obiskali tudi mi: argentinski nacionalni park Los Glaciares s 30 km dolgim ledenikom Peritom Morenom in čudovitimi gorami (Cerro Torre in Fitz Roy), pa čilenski Torres del Paine,...

Patagonija je tudi dežela številnih naravnih rezervatov, med katerimi s svojo drugačnostjo zagotovo izstopa naravni rezervat Valdes s svojimi Magellanovimi pingvini, orkami, morskimi sloni, kiti,...

VABLJENI! Povabite še prijatelje, znance, sorodnike, ki bi ob tej temi uživali.


Objavljeno dne 20. november 2015 (Arhivirano dne 30. november 2015)
Objavil knjiznica2  Avtor knjiznica2
Nazaj na novice