Utrinki iz na�ih knji�njic Prijava
 
  Išči 
Kaj brati???
PRIPOROČAMO!
Naroči knjigo
od Doma!
Omogočamo Vam dostop do
elektronskih baz!
Člani in članstvo Zakaj postati član?
Kaj pridobim?
 Sreda, 25. marec 2015, ob 16:30 in ob 18. uri v knjižnici Radlje: LITERARNO POPOLDNE in VEČER.
 
Sreda, 25. marec 2015, ob 16:30 in ob 18. uri v knjižnici Radlje: LITERARNO POPOLDNE in VEČER.

Člani Bralne skupine Vedrina (KD Studenci-Maribor) so v februarju letos prebrali izbrani roman prav z namenom, da se o njem pogovarjajo na literarnem srečanju z avtorjem. Vabljeni, da se pridružite pogovoru, sploh če ste knjigo prebrali.

Literarno srečanje bomo nadaljevali ob 18. uri s predstavitvijo zbornika Kulturnega društva Studenci-Maribor.

Kulturno društvo Studenci–Maribor deluje že 91 let. Je ljubiteljsko kulturno društvo, ki združuje 70 članov dobro mislečih in ustvarjalnih  ljudi, ki sproščeno in pogumno  izražajo svoje misli, želje in hotenja v štirih likovnih skupinah: STIL, LISE, LANA, ZARJA in sekciji za LIKOVNO OBLIKOVANJE LESA IN GLINE ter literarno-recitacijski sekciji VEDRINA. Društvo sodeluje z drugimi slovenskimi in tujimi društvi na razstavah, likovnih kolonijah in študijskih ter literarnih srečanjih.

V jubilejnem  letu 2013 se je pod okriljem literarne sekcije VEDRINA oblikovala skupina pesnikov – Studenški poeti. Po zelo lepo sprejetem premiernem nastopu pesnikov v Mariborski literarni hiši so se odločili, da bodo svojo poezijo objavili v zborniku STUDENCI – STUDENŠKI IZVIRI, v katerem se predstavlja razen dveh že pokojnih, tudi za Studence pomembnih pesnikov (prof. dr. Mirko Križman, Nada Kranjc), devet  Studenških poetov: Rade Erceg, Jana Hartman Krajnc, Tilka Kren Obran, Vladimir Peter Plavčak, Stanislav Pleteršek, Ana-Marija Pušnik, Ana Šmarčan, Mira Uršič in Danica Zlatar.

Glasbeni program bodo oblikovali učenci in profesorji Glasbene šole Radlje ob Dravi.

 


Objavljeno dne 17. marec 2015 (Arhivirano dne 31. marec 2015)
Objavil knjiznica2  Avtor knjiznica2
Nazaj na novice