Utrinki iz na�ih knji�njic Prijava
 
  Išči 
Kaj brati???
PRIPOROČAMO!
Naroči knjigo
od Doma!
Omogočamo Vam dostop do
elektronskih baz!
Člani in članstvo Zakaj postati član?
Kaj pridobim?
 Petek, 27. februarja, ob 19. uri v Knjižnici Radlje: Mateja Mazgan: MAROKO
 
Petek, 27. februarja, ob 19. uri v Knjižnici Radlje: Mateja Mazgan: MAROKO

Na potovanje po Maroku sta se podali na babičino željo. Potovanje je kot večina njunih potovanj potekalo v lastni organizaciji. Sicer nenavadna kombinacija dveh popotnic, a se izredno dobro razumeta. Mateja ni nikoli razmišljala o deželi Maroko kot o prioritetni deželi za potovanje, a babica jo je izbrala tri dni pred odhodom – tako sta se na pot podali brez predznanja o tej pisani deželi, polni nasprotij.

Življenje v Maroku predstavlja izjemne kontraste. Eno je živeti v mestu in hoditi v vsaj povprečno službo, drugo je življenje na podeželju, kjer se mnogi le komaj preživljajo. V mestih celo ženske vozijo avtomobile, hodijo v službe in mnoge celo niso zakrite, na glavi nimajo niti rute. Takšnega načina življenja na podeželju ni. Matejo in njeno babico bolj privlači podeželje, pokrajine, tako da sta bili v tem nerazvitem delu sveta za mnoge prava atrakcija.

Četudi sta z babico nenavadna kombinacija popotnic, se na potovanjih odlično ujameta. Interesi so tako že od nekdaj podobni, obe ljubiteljici narave, gora, mesta pa jima predstavljajo le kratek obisk. Tako jima je bila država po babičinem izboru izredno všeč, sploh njena narava. Morda bo pa Mateja morala v bodoče prepustiti izbiro potovanj babici!?


Objavljeno dne 23. februar 2015 (Arhivirano dne 31. marec 2015)
Objavil knjiznica2  Avtor knjiznica2
Nazaj na novice