Utrinki iz na�ih knji�njic Prijava
 
  Išči 
Kaj brati???
PRIPOROČAMO!
Naroči knjigo
od Doma!
Omogočamo Vam dostop do
elektronskih baz!
Člani in članstvo Zakaj postati član?
Kaj pridobim?
 Petek, 16. januar 2015, ob 19. uri v Knjižnici Radlje: odprtje razstave fotografij Blanke Kefer: KRUH™.
 
Petek, 16. januar 2015, ob 19. uri v Knjižnici Radlje: odprtje razstave fotografij Blanke Kefer: KRUH™.

Več o avtorici:

Blanka Kefer (1980, Slovenj Gradec) je po končani Osnovni šoli Muta obiskovala Srednjo šolo za oblikovanje in fotografijo, smer fotografija, v Ljubljani. Študirala je filozofijo (l. 2008 diplomirala z  nalogo “Vloga in pomen fotografije v konceptualni umetnosti”)   in nemški jezik na Filozofski fakulteti v Mariboru; v okviru programa Socrates_ Erasmus pa je l. 2002-2003 obiskovala tudi Karl-Franzens Universit­­ät v Grazu. Sodelovala je na številnih skupinskih fotografskih razstavah ter imela več samostojnih razstav. Od l. 2012 je zaposlena kot fotograf in content manager pri ichkoche.at  na Dunaju, kjer je aktivna predvsem na področju fotografiranja hrane, v prostem času pa tudi na drugih fotografskih področjih.

Več o razstavi:

Tomo Jeseničnik: »Čeprav je večina razstavljenih fotografij izrazito estetiziranih, oz. poetičnih in bi lahko funkcionirale vsaka zase, je Blanka Kefer ciklus vendarle oblikovala v maniri reportaže in vključila tudi človeka – tistega, ki z znanjem, spretnostjo in marljivimi rokami na koncu vpliva na to ali bo kruh dober, kar spet odloča o tem ali ga bo prodal ali ne.«

Več o odprtju:

V glasbenem programu se bosta predstavila saksofonista Danijel Lauko in Simon Širec, ki ju prepoznamo tudi pod imenom The Saxtopus. Prireditev bo povezoval Matjaž Jeznik.

Oglejte si VABILO in se nam pridružite v knjižnici. Razstavo si bo možno ogledati do 21. februarja.

 

 


Objavljeno dne 13. januar 2015 (Arhivirano dne 31. januar 2015)
Objavil knjiznica2  Avtor knjiznica2
Nazaj na novice