Utrinki iz na�ih knji�njic Prijava
 
  Išči 
Kaj brati???
PRIPOROČAMO!
Naroči knjigo
od Doma!
Omogočamo Vam dostop do
elektronskih baz!
Člani in članstvo Zakaj postati član?
Kaj pridobim?
 Četrtek, 20. novembra 2014, ob 18. uri v knjižnici Radlje: literarni večer in srečanje z DUŠICO KUNAVER
 
Četrtek, 20. novembra 2014, ob 18. uri v knjižnici Radlje: literarni večer in srečanje z DUŠICO KUNAVER

Dušica Kunaver je samostojna kulturna publicistka, profesorica angleščine in ruščine v pokoju, zbirateljica ljudskega izročila in etnološkega gradiva, avtorica in izdajateljica poljudnoznanstvenih in leposlovnih knjig ter pedagoških priročnikov.

Nekateri jo imenujejo tudi romantična etnologinja, saj je na poklicni poti za katedrom spoznala, kako malo mladi vedo o domačih vrednotah in kako zavzeto prisluhnejo domačim pesmim, pripovedim, šegam in pregovorom. Izdala je veliko knjig z različnih področij, s katerimi se ukvarja, prav posebno in stalno pa je njeno prizadevanje za ohranjanje kulturnega izročila.

Izdala je vrsto knjig in knjižic, s katerimi bralci vseh starosti postopno odkrivamo slovenske korenine in njeno knjigo z zbranimi ljudskimi pesmimi Pesmi pod lipo domačo smo v knjižnici Radlje uvrstili na letošnji priporočilni seznam bralne značke za odrasle.

S tem literarnim dogodkom, ko se bomo skupaj z gostjo posvetili ljudskemu izročilu, bomo tudi obeležili Dan slovenskih splošnih knjižnic in še uradno spodbudili obiskovalce in bralce k sodelovanju pri bralni znački Korošci pa bukve beremo v tej sezoni.


Objavljeno dne 18. november 2014 (Arhivirano dne 30. november 2014)
Objavil knjiznica2  Avtor knjiznica2
Nazaj na novice