Utrinki iz na�ih knji�njic Prijava
 
  Išči 
Kaj brati???
PRIPOROČAMO!
Naroči knjigo
od Doma!
Omogočamo Vam dostop do
elektronskih baz!
Člani in članstvo Zakaj postati član?
Kaj pridobim?
 Sreda, 23. april, ob 19. uri v Knjižnici Radlje: srečanje z ALENKO REBULA in NOČ KNJIGE
 
Sreda, 23. april, ob 19. uri v Knjižnici Radlje: srečanje z ALENKO REBULA in NOČ KNJIGE
Zaključna prireditev s podelitvijo nagrad vsem sodelujočim pri bralni znački za odrasle to sezono bo potekala prav na svetovni dan knjige in avtorskih pravic.  
Za glavno nagrado in spodbudo k branju se bomo srečali z ALENKO REBULA. Njen roman Blagor ženskam smo prebirali v letošnji sezoni bralne značke. Alenka Rebula Tuta je diplomirala iz filozofije, psihološka smer. Poučuje na slovenskem liceju Slomšek. Ukvarja se z esejistiko, literaturo, predavanji in delavnicami. Najbolj jo zanimajo otroštvo, psihologija telesa in odnosov ter kultura miru. Piše zanimivo in izjemno dobro obiskano spletno stran, na kateri je v različnih rubrikah že več kot tisoč strani gradiva in vsak teden pisateljica doda kaj novega, saj je življenje zanjo predvsem polno vzpodbud. Kdor obišče stran www.alenkarebula.com, se bo na ta naslov še zagotovo vrnil.
 
Po razgovoru z Alenko Rebula pa vas vabimo na druženje ob knjigah, imenovano NOČ KNJIGE - BERIMO SKUPAJ. Noč knjige je dogodek, s katerim obeležujemo svetovni dan knjige, 23. april. Namenjen je promociji branja in knjige. Podobna prireditev od leta 2012 poteka na Hrvaškem, že dlje časa pa v Nemčiji, Angliji itd. V letu 2014 bo prvič organizirana v Sloveniji, Srbiji in predvidoma tudi v Bosni in Hercegovini. Prireditev poteka pod častnim pokroviteljstvom Slovenske nacionalne komisije za Unesco. Zato Literarna skupina Utrip Zgornje Drave KD Muta v sodelovanju s Knjižnico in JSKD OI Radlje prireja literarni večer, na katerem boste lahko sodelovali tudi vi. Brali bomo svoja dela in pa odlomke iz naših najljubših del velikih slovenskih literatov. Vemo, da je med vami veliko tihih ustvarjalcev, veliko strastnih ljubiteljev slovenske besede. Mogoče pa je čas, da je končno slišana tudi vaša pesem.
Za prijetno vzdušje bo poskrbel MePZ KTD Sv. Anton na Pohorju, ki že osem let navdušuje s prepevanjem vseh zvrsti glasbe: od cerkvenih, ljudskih, črnskih duhovnih, popevk …  Zelo zaželjeno tudi, da prinesete svoja literarna dela in nam jih preberete, pa četudi so to le kratke črtice ali pesmi. Dali si bomo priložnost in si prisluhnili, ker: »knjige so naše čarobne oči« in »branje je jadro za sanje«.
Organizatorji: Knjižnica Radlje ob Dravi, JSKD OI Radlje ob Dravi in Literarna skupina Utrip Zgornje Drave KD Muta.

Objavljeno dne 10. april 2014 (Arhivirano dne 30. april 2014)
Objavil knjiznica2  Avtor knjiznica2
Nazaj na novice