Utrinki iz na�ih knji�njic Prijava
 
  Išči 
Kaj brati???
PRIPOROČAMO!
Naroči knjigo
od Doma!
Omogočamo Vam dostop do
elektronskih baz!
Člani in članstvo Zakaj postati član?
Kaj pridobim?
 četrtek, 6.3.2008, ob 19. uri v knjižnici Radlje: predstavitev zbornika VALOVANJA
 
četrtek, 6.3.2008, ob 19. uri v knjižnici Radlje: predstavitev zbornika VALOVANJA

Literarna skupina "Utrip" Zgornje Drave

Ustanovljena je bila leta 1998 kot območna literarna skupina Likusa, Literarnega kluba upokojencev Slovenije. Po treh letih smo člani skupino preimenovali in se osamosvojili. Od začetka leta 2004 smo kot samostojna skupina oz. sekcija včlanjeni v KUD Muta. Trenutno nas je štirinajst, v posameznih obdobjih pa nas je bilo že petnajst.

Sestajamo se enkrat mesečno, ponavadi zadnji torek v mesecu v prostorih društva upokojencev in invalidov na Muti. Vsak od nas prebere kakšno svojo pesem ali kratko prozo. Delo potem razčlenimo in o njem skupinsko debatiramo. Ustavimo se na določenem segmentu, ga bolj podrobno obdelamo in osvetlimo z različnih  zornih kotov. V svoj krog na predavanja vabimo tudi mentorje drugih literarnih skupin ter člane drugih literarnih društev. Prisotni poskušamo biti v lokalnih časopisih, kulturnih revijah, radijskih in TV postajah.

Naša srečanja prinašajo dobre rezultate. Priredili smo že veliko literarnih večerov, pojavljamo se na raznih prireditvah. Samostojno in v samozaložbi smo izdali kar štiri zbornike. Pri Mariborski literarni družbi dva: leta 2001 Šepet Dravske doline in leta 2003 Utripanja. Nadalje leta 2006 Obdravska vrtinčenja in ob koncu leta 2007 Valovanja. Upamo, da bo dostojno predstavljal skorajšnjo 10-letnico našega delovanja.

Večina članic in članov naše literarne skupine je  svoja dela izdala v knjižni obliki, nekateri celo več knjig (do sedem), aktivnosti v tej smeri pa potekajo tudi naprej.

Tokrat se v zborniku Valovanja predstavljamo:

Branko GRÖGL – Radlje

Slavica DRAVČBAHER – Muta

Bernarda JERIČ – Muta

Zdenka KUNČNIK – Radlje

Marija MRAKIČ – Muta

Mihaela MRAVLJAK – Vuhred

Marija in Marko RUTAR – Radlje

Simon RUTNIK – Muta

Štefan SMOLAR – Muta

Marjeta VITRIH – Radlje

Aleš TACER – Radlje

 

Štefan Smolar, predsednik skupine.


Objavljeno dne 6. marec 2008 (Arhivirano dne 31. marec 2008)
Objavil knjiznica2  Avtor knjiznica2
Nazaj na novice