Utrinki iz na�ih knji�njic Prijava
 
  Išči 
Kaj brati???
PRIPOROČAMO!
Naroči knjigo
od Doma!
Omogočamo Vam dostop do
elektronskih baz!
Člani in članstvo Zakaj postati član?
Kaj pridobim?
 Četrtek, 10. oktober 2013 ob 18. uri v Knjižnici Radlje: odprtje razstave likovnih del Mirjane CVIJIČ.
 
Četrtek, 10. oktober 2013 ob 18. uri v Knjižnici Radlje: odprtje razstave likovnih del Mirjane CVIJIČ.
Mirjana CVIJIČ je ljubiteljska slikarka iz Dravograda. S tem krajem je povezana celo življenje. Rodila se je v Dravogradu, v Dravogradu je preživljala otroštvo in mladost, v Dravogradu je bila do upokojitve zaposlena na osnovni šoli kot učiteljica razrednega pouka. V Dravogradu se je tudi poročila in si ustvarila družno. Je torej pristna dravograjčanka.
Mirjana rada riše in slika od otroštva. Tudi v službi ji  ni bilo težko narisati  ali naslikati kakšnega učnega pripomočka, plakata ali scene za igro. S slikarstvom se je začela intenzivneje ukvarjati po upokojitvi. Leta 2009 se je likovno izobraževala v slikanju z oljem v Mariboru.
Leta 2011 se je priključila Likovni sekciji Kulturnega društva Dravograd, katere članica je od leta 2012. Tu je ob nasvetih bolj izkušenih članov in nekaterih uspešnih slikarjev pridobivala nova likovna znanja. Obiskovala je tudi tečaj slikanja akvarelov pod mentorstvom slikarja Marjana MIKLAVCA. Od Koroških slikarjev pa so ji največ znanj dali Srečko Feliks FRUHAUF,  Alojz   KREVH in likovna pedagoginja Nada MEDVED. 
Poslužuje se različnih slikarskih tehnik, motivov in zvrsti. Trenutno najraje slika v akrilni tehniki, olju in akvarelu. S svojimi likovnimi deli je sodelovala že na večih društvenih, območnih in regijskih skupinskih likovnih razstavah. Letos je to njena druga samostojna likovna razstava. Prvo je imela v Koroškem domu starostnikov v Črnečah.
 
Razstava bo v Knjižnici Radlje ob Dravi odprta do 4. novembra.

Objavljeno dne 9. oktober 2013 (Arhivirano dne 31. oktober 2013)
Objavil knjiznica2  Avtor knjiznica2
Nazaj na novice