Utrinki iz na�ih knji�njic Prijava
 
  Išči 
Kaj brati???
PRIPOROČAMO!
Naroči knjigo
od Doma!
Omogočamo Vam dostop do
elektronskih baz!
Člani in članstvo Zakaj postati član?
Kaj pridobim?
 Četrtek, 28. februar 2013, ob 18. uri v Knjižnici Radlje: potopisno predavanje EKSKLUZIVNO IZ PUŠČAVE - S KOLESOM PO OMANU.
 
Četrtek, 28. februar 2013, ob 18. uri v Knjižnici Radlje: potopisno predavanje EKSKLUZIVNO IZ PUŠČAVE - S KOLESOM PO OMANU.
Ekskluzivno iz puščave - S kolesom po Omanu
Simon Eržen, avanturistični kolesar
 
Projekt: S kolesom okoli sveta
 
Raznolika pokrajina kot so visoke gore, peščena in kamnita puščava, kristalno morje, raznovrstna hrana in izjemno gostoljubni domačini zaznamujejo Oman, državo na rtu arabskega polotoka. Kolesarska pot v dolžini 1200 km, od glavnega mesta Muscat po severni obali skozi puščavo vse do Salalaha na jugu, je bila polna presenetljivih dogodivščin.

Nadvse prijazni domačini in beduini iz puščave, so bili vedno pripravljeni pomagati s hrano, pijačo in prenočiščem kot tudi pri popravilu kolesa. Presrečni trenutki, ki jih je Simon delil z njimi, predvsem pa z otroci na podeželju, so bili pomemben del te poti. Pogosta srečanja z osli, enogrbimi arabskimi kamelami, puščavskimi lisicami, škorpijoni in endemičnimi velikanskimi želvami so potovanje po tej arabski deželi še bolj popestrili. Prav tako pa se ne moremo izogniti puščavski izkušnji ob izgubi vseh dokumentov, zato vse to in še kaj v potopisnem predavanju “Ekskluzivno iz puščave - S kolesom po Omanu”.

Več o projektu S kolesom okoli sveta: www.bikingtheglobe.net.


Objavljeno dne 22. februar 2013 (Arhivirano dne 10. marec 2013)
Objavil knjiznica2  Avtor knjiznica2
Nazaj na novice