Utrinki iz na�ih knji�njic Prijava
 
  Išči 
Kaj brati???
PRIPOROČAMO!
Naroči knjigo
od Doma!
Omogočamo Vam dostop do
elektronskih baz!
Člani in članstvo Zakaj postati član?
Kaj pridobim?
 Predstavitev knjige Davida Verčka: POZABLJENI ZAKLAD V VOTLINI
 
Predstavitev knjige Davida Verčka: POZABLJENI ZAKLAD V VOTLINI

Utrinki s predstavitve v sliki

                   predstavitev knjige Davida Verčka, 24.1.2008      predstavitev knjige Davida Verčka, 24.1.2008           

 

 

Avtor se je rodil 17. 9. 1993 v Slovenj Gradcu. Družina živi na kmetiji Davidovega očeta. Mama Veronika je po poklicu dimnikar in ni zaposlena, oče pa lesar in zaposlen pri PTM Markač. David ima še dva brata in eno sestro.

Razredno stopnjo (od 1. do 4. razreda) je obiskoval na Podružnični šoli Gradišče na Kozjaku, predmetno stopnjo pa je začel obiskovati na Podružnični šoli Kapla na Kozjaku. V letu 2007/2008 obiskuje deveti razred.

Osnutek svojega prvenca »Pozabljeni zaklad v votlini« je napisal v 5. razredu. S Suzano Praper, mentorico in učiteljico slovenščine, sta se v začetku leta 2007  lotila dopolnjevanja osnutka. V veliko moralno oporo jima je bila Cvetka Miklavc z  Območne izpostave JSKD Radlje ob Dravi. Delo je obrodilo sadove. Milan Čurin, ravnatelj OŠ Brezno Podvelka, je poiskal založnika, in sicer Kopijo novo – šolski program. Andrej Krampl, direktor podjetja, se je osebno zavzel za izdajo. Učenčeva vztrajnost in usklajeno delovanje šole, staršev in založnika je dalo rezultat in tako smo dobili novembra 2007 v roke prvo knjigo, ki jo je v tej šoli napisal učenec. Knjigo je ilustriral Davidov brat Domen, njegova profesorica likovne vzgoje Špela Kovačič pa ga je strokovno usmerjala.

 

Prof. dr. Zinka Zorko, izredna članica Slovenske akademije znanosti in umetnosti, je v uvodu knjige zapisala:

 

»Knjigi želim, da prenaša tudi zanamcem svoje dragoceno sporočilo, da sta poštenje in ljubezen najdragocenejša človeška zaklada.«

 

Predstavitev organizira JSKD, območna izpostava Radlje v sodelovanju s Knjižnico Radlje in Osnovno šolo Brezno-Podvelka.

Kaj o svojem pisanju pravi David in njegovi sošolci si lahko preberete tudi v Večeru, s klikom na ČLANEK.


Objavljeno dne 22. januar 2008 (Arhivirano dne 31. januar 2008)
Objavil knjiznica2  Avtor knjiznica2
Nazaj na novice