Utrinki iz na�ih knji�njic Prijava
 
  Išči 
Kaj brati???
PRIPOROČAMO!
Naroči knjigo
od Doma!
Omogočamo Vam dostop do
elektronskih baz!
Člani in članstvo Zakaj postati član?
Kaj pridobim?
 BRANJE JE ŽUR - READING IS COOL - projekt za srednješolce v Knjižnici Radlje
 
BRANJE JE ŽUR - READING IS COOL - projekt za srednješolce v Knjižnici Radlje

Projekt je zasnovan kot spodbuda k branju literature v angleškem jeziku. Od jeseni do pomladi bodo udeleženci prebrali 5 del, ki govorijo o aktualni in sodobni tematiki. Prva knjiga z naslovom Nedogovorjena poroka govori o medkulturnih razlikah. Za prvo srečanje smo tako povabili FAILO PAŠIĆ-BIŠIĆ - žensko z ruto, kot jo imenuje novinarka v intervjuju, ki je bil objavljen v reviji 7D, preberete pa si ga lahko tudi s klikom na ČLANEK (opomba za tiste, ki boste članek brali: še posebej pomembne so prireditve in pogovori o medkulturnih razlikah, da se bomo nekoč vendarle znebili nestrpnih predsodkov, ki jih izražajo komentarji na članek).

Faila je muslimanka, z družino živi na Jesenicah. Je zelo aktivna v doborodelnih akcijah v Sloveniji, pa tudi v mednarodnem merilu. Lani je bila razglašena  za naj prostovoljko leta v Sloveniji, letos je slovenski obraz evropskega leta enakih možnosti.

Srednješolcem je na srečanju predstavila nekatere bistvene razlike med obema kulturama, težave s katerimi se srečujejo v tujem okolju ljudje od drugod. Tema je še posebej aktualna letos, ko je EVROPSKO LETO ENAKIH MOŽNOSTI ZA VSE in v naslednjem letu, ko bo EVROPSKO LETO MEDKULTURNEGA DIALOGA.

       faila pašić-bišić, 28.11.2007 008.jpg          faila pašić-bišić, 28.11.2007 009.jpg


Objavljeno dne 29. november 2007 (Arhivirano dne 31. december 2007)
Objavil knjiznica2  Avtor knjiznica2
Nazaj na novice