Utrinki iz na�ih knji�njic Prijava
 
  Išči 
Kaj brati???
PRIPOROČAMO!
Naroči knjigo
od Doma!
Omogočamo Vam dostop do
elektronskih baz!
Člani in članstvo Zakaj postati član?
Kaj pridobim?
 NOVA RAČUNALNIŠKA OPREMA v E-knjižnici knjižnice Radlje ob Dravi
 
NOVA RAČUNALNIŠKA OPREMA v E-knjižnici knjižnice Radlje ob Dravi
Uporabnikom je omogočeno tiskanje na dva barvna in en črno-beli laserski tiskalnik ter uporaba zmogljivega optičnega čitalca. Sredstva za opremo nam je uspelo pridobiti s prijavo na razpis Ministrstva za kulturo, ki je projekt financiralo v deležu 76 %, 14 % sredstev je prispevala Občina Radlje, 10 % sredstev pa je prispevala knjižnica. Skupna vrednost investicije znaša 11.500 €.

Zelo zadovoljni smo, da smo ob prijavi na razpis projekt posodobitve e-knjižnice uspeli uspešno utemeljiti in prikazati kot nujno investicijo, ki se bo povrnila v obliki zadovoljstva uporabnikov in obiskovalcev. Na območju, kjer se število nezaposlenih veča, je vsaka oblika omogočanja brezplačnega dostopa do informacij tudi dobrodošla in konkretna pomoč. Hkrati nam sodobna računalniška oprema omogoča izvajanje različnih oblik izobraževanja in računalniškega usposabljanja za različne ciljne skupine, med katerimi so tudi nezaposlene in težje zaposljive osebe. Nenazadnje želimo svojim obiskovalcem nuditi ustrezne možnosti za kvalitetno preživljanje prostega časa v knjižnici, ki ni samo hram učenosti in informacij v takšni ali drugačni obliki, ampak postaja vedno bolj tudi prostor, ki ga radi obiščemo, ker nudi prijetno vzdušje in različne možnosti za razvedrilo, tudi zabavo. 

Vabljeni torej v našo posodobljeno e-knjižnico, na katero smo v Radljah upravičeno ponosni, saj nam jo je uspelo pridobiti v času, ko se finančna sredstva v te namene drastično zmanjšujejo, potrebe po tovrstni ponudbi javno dostopnih zavodov pa v skladu s socialnimi razmerami večajo.

Objavljeno dne 11. avgust 2009 (Arhivirano dne 31. avgust 2009)
Objavil knjiznica2  Avtor knjiznica2
Nazaj na novice