Utrinki iz na�ih knji�njic Prijava
 
  Išči 
Kaj brati???
PRIPOROČAMO!
Naroči knjigo
od Doma!
Omogočamo Vam dostop do
elektronskih baz!
Člani in članstvo Zakaj postati član?
Kaj pridobim?
 Dodani novi naslovi e-knjig.
 
Dodani novi naslovi e-knjig.

Potem, ko se prijavimo na portal in ko usposobimo ter preizkusimo branje e-knjig na naši elektronski napravi, poteka izposoja e-knjig RES ENOSTAVNO.

Začetek pa seveda ni vedno tudi enostaven. Navodila so na vstopni strani Biblosa in so res nazorna. Najdete jih pod Kako deluje? Mogoče vam bo za hitro pomoč zadostovalo:

Uporabniško ime je sestavljeno iz akronima Knjižnice Radlje ob Dravi: sikrdl in številke članske izkaznice. Vpišete brez presledka, na primer: sikrdl0107000. Geslo je enako kot ga uporabljate za dostop do Moje knjižnice ali mCOBISS-a. Vpisali smo vam ga v knjižnici. Če ste ga pozabili, nas pokličite, da vpišemo novega.

Potem morate tudi svojo napravo pripraviti za branje e-knjig. Zares enostavno je na vseh napravah z Android sistemi. Namestite programsko aplikacijo Biblos2 in praktično že lahko berete. Tudi na osebnih računalnikih z OS Windows vam bo uspelo: brezplačen program Adobe Digital Editions naložite na računalnik in vpišete prav tako svoje prijavne podatke za biblos. Pred nameščanjem poglejte nazorna navodila.

Uspešno branje!


Objavljeno dne 10. april 2020 (Arhivirano dne 30. april 2020)
Objavil knjiznica2  Avtor knjiznica2
Nazaj na novice