Utrinki iz na�ih knji�njic Prijava
 
  Išči 
Kaj brati???
PRIPOROČAMO!
Naroči knjigo
od Doma!
Omogočamo Vam dostop do
elektronskih baz!
Člani in članstvo Zakaj postati član?
Kaj pridobim?
 Četrtek, 4. april 2019, ob 18. uri v GALERIJI Knjižnice Radlje: ODPRTJE RAZSTAVE SLIK Jožeta Kovača: Utrinki s podeželja.
 
Četrtek, 4. april 2019, ob 18. uri v GALERIJI Knjižnice Radlje: ODPRTJE RAZSTAVE SLIK Jožeta Kovača: Utrinki s podeželja.

Jože Kovač se je rodil leta 1956 v kmečki družini na Sv. Antonu na Pohorju, kjer tudi sedaj živi in ustvarja. Nadarjenost za risanje je pokazal že zelo zgodaj in po končani osnovni šoli nadaljeval šolanje na ljubljanski Srednji šoli za oblikovanje. Pri opravljanju poklica je del svoje ustvarjalnosti lahko izrazil, večino pa šele v prostem času: sprva v risbah s tušem ali svinčnikom in kasneje z oljnimi barvami na platno, pri čemer vztraja tudi danes. Njegovi motivi so predvsem narava in delo na podeželju. Upodablja tako človeške kot živalske figure. Na skoraj vsaki novejši sliki je naslikana ptica – preprosto zato, ker je zbudila pozornost dobrega opazovalca narave, ali je slikarja prepričala kot simbol brezskrbne svobode? Bomo vprašali in izvedeli na odprtju razstave. Vabljeni.


Objavljeno dne 1. april 2019 (Arhivirano dne 30. april 2019)
Objavil knjiznica2  Avtor knjiznica2
Nazaj na novice