Utrinki iz na�ih knji�njic Prijava
 
  Išči 
Kaj brati???
PRIPOROČAMO!
Naroči knjigo
od Doma!
Omogočamo Vam dostop do
elektronskih baz!
Člani in članstvo Zakaj postati član?
Kaj pridobim?
 TEDEN SLOVENSKIH SPLOŠNIH KNJIŽNIC 19. do 24. november.
 
TEDEN SLOVENSKIH SPLOŠNIH KNJIŽNIC 19. do 24. november.

Splošne knjižnice drugo leto zapored praznujemo teden splošnih knjižnic po vsej Sloveniji. Od 19. do 23. novembra bo po vseh oseminpetdesetih splošnih knjižnicah potekalo bogato dogajanje za vse generacije pod enakimi naslovi, vendar v vsaki knjižnici posebno in edinstveno.

Knjižnice obišče na leto več kot 10 milijonov obiskovalcev, ki razpolagajo z 12 milijoni enot gradiva. Jürgen Boos, direktor frankfurtskega knjižnega sejma je ob odločitvi, da bo Slovenija leta 2022 častna gostja sejma, poudaril, da v Sloveniji posebej navdušuje dobro delujoč sistem splošnih knjižnic in da je z njjm za distribucijo knjig dobro poskrbljeno. Teden knjižnic je priložnost, da se uporabniki knjižnic še bolj vključijo v programe, ki jih knjižnice ponujajo. Knjižnice so s svojimi storitvami in prostori najbolj dostopne kulturne institucije v Sloveniji in gojijo vrednote, ki jih sodobna družba potrebuje.

 

Osrednji nacionalni dogodek na dan splošnih knjižnic, bo potekal v torek, 20. novembra 2018, ob 11. uri v Knjižnici Antona Linharta Radovljica. Na ta dan bomo podelili nagrade Združenja splošnih knjižnic za najboljše projekte v splošnih knjižnicah.

 

 


Objavljeno dne 16. november 2018 (Arhivirano dne 30. november 2018)
Objavil knjiznica2  Avtor knjiznica2
Nazaj na novice