Utrinki iz na�ih knji�njic Prijava
 
  Išči 
Kaj brati???
PRIPOROČAMO!
Naroči knjigo
od Doma!
Omogočamo Vam dostop do
elektronskih baz!
Člani in članstvo Zakaj postati član?
Kaj pridobim?
 Četrtek, 15. februar 2018, ob 18. uri v Knjižnici Radlje: predstavitev knjige Mateje Jevšnik: Osnovna šola Radlje in njene podružnične šole: 1727 – 2017.
 
Četrtek, 15. februar 2018, ob 18. uri v Knjižnici Radlje: predstavitev knjige Mateje Jevšnik: Osnovna šola Radlje in njene podružnične šole: 1727 – 2017.

Avtorica v uvodu pravi: »Kot zgodovinarko me je dolgo mučila radovednost, kako je potekal razvoj šolstva v mojem rodnem kraju. Zato sem poiskala odgovore in jih strnila v tej monografiji, da se lahko z njimi seznanite tudi vi – bralci. Izdaja knjige je povezana z dvema pomembnima prelomnicama v razvoju šolstva v Radljah ob Dravi, 290. obletnico prve omembe šolstva v Radljah in 50. obletnico otvoritve nove šole.«

Avtorica nam bo predstavila monografijo, ki je razdeljena na tri vsebinske enote. V prvem delu je opisan razvoj šole vse od prve omembe, do danes: šolske stavbe, učitelji, število učencev, spreminjanje zakonodaje in narodnostna trenja v nekdaj dvojezičnem Marenbergu. Drugi del je osredotočen na današnje in nekdanje podružnične šole, tretji del pa vsebuje sezname učiteljev in ravnateljev šole.

Knjiga je pravi poklon domačemu kraju in domačinom, ki so bili ali so kakorkoli povezani s šolo, hkrati je tudi bogat in smiselno povezan zbir podatkov ter dokumentov pomembne plati naše zgodovine.


Objavljeno dne 9. februar 2018 (Arhivirano dne 28. februar 2018)
Objavil knjiznica2  Avtor knjiznica2
Nazaj na novice