Utrinki iz na�ih knji�njic Prijava
 
  Išči 
Kaj brati???
PRIPOROČAMO!
Naroči knjigo
od Doma!
Omogočamo Vam dostop do
elektronskih baz!
Člani in članstvo Zakaj postati član?
Kaj pridobim?
 Četrtek, 16. november 2017, ob 18. uri v Knjižnici Radlje: potopisno predavanje Andreje Avberšek: ARGENTINA, ČILE in BOLIVIJA.
 
Četrtek, 16. november 2017, ob 18. uri v Knjižnici Radlje: potopisno predavanje Andreje Avberšek: ARGENTINA, ČILE in BOLIVIJA.

Popotnica Andreja o potovanju na kratko:

Velika ljubitelja potovanj in novih dogodivščin sva se tokrat prvič odpravila raziskovati nekaj najlepših kotičkov Južne Amerike. Začela sva v Patagoniji, kjer sva na koncu sveta uživala s cesarskimi pingvini, gvanakami in ovcami. Nacionalni park Torres del Paine naju je navdušil s svojimi špičastimi vršaci, ledeniki in modrimi ledeniškimi lagunami. Po naravnost čudovitem ledeniku Perito Moreno sva se sprehodila z derezami. Slapove Iguazu lahko z zagotovostjo uvrstiva med najlepše slapove na svetu. Sprehodila sva se tudi po ulicah glavnih mest (Santiago, Buenos Aires), ki sta naju res očarala. Na severu Argentine sva z najetim avtomobilom obiskala kanjone, starodavne visokogorske vasi z ogromnimi kaktusi in se čudila ob naravno pisanih hribih. V čilenski puščavi Atacami sva obiskala zelo suho dolino Lune. Za konec sva si privoščila še 4-dnevni roadtrip z džipom po divji in neposeljeni planoti Altiplano z vrhuncem ob slanem jezeru Uyuni, ki se je pokazal najlepši možni luči.

 


Objavljeno dne 13. november 2017 (Arhivirano dne 30. november 2017)
Objavil knjiznica2  Avtor knjiznica2
Nazaj na novice