Utrinki iz na�ih knji�njic Prijava
 
  Išči 
Kaj brati???
PRIPOROČAMO!
Naroči knjigo
od Doma!
Omogočamo Vam dostop do
elektronskih baz!
Člani in članstvo Zakaj postati član?
Kaj pridobim?
 KAKO izbrati PRAVO KNJIGO za dopust?
 
KAKO izbrati PRAVO KNJIGO za dopust?

- vprašajte knjižničarko ob obisku knjižnice. Povejte kaj radi berete, navedite kakšen naslov, ki vam je bil zelo všeč ali kakšnega, ki vam sploh ni bil. Z vsaj nekaj informacijami glede vašega bralnega okusa, bomo knjižničarke že vedele, kaj ponuditi.

- bodite pozorni na objave in reklame o knjigah. Pobrskajte na spletnih straneh založb in preberite kratke opise. Odličen vir informacij o novih knigah je tudi revija Bukla, ki jo dobite v knjižnici.

- prebrskajte zavihek Priporočamo na spletni strani knjižnice. Ideje boste našli na seznamu novosti, na seznamu najbolj branih knjig ali pod zavihkom priporočene knjige. 

- obiščite spletni portal: DOBREKNJIGE.SI. Portal priporočamo splošne knjižnice in je namenjem lažjemu iskanju dobrih knjig. Iskalnik je enostaven in natančen: z lahkoto boste našli prave knjige zase in za svoje bližnje.

- če ste omejeni pri prtljagi, si izposodite elektronske knjige na portalu BIBLOS. Na portalu boste dobili praktično vse informacije o pogojih uporabe. Vsak član splošne knjižnice lahko ima hkrati izposojene 4 elektronske knjige. Izposoja je povsem enostavna in deluje na daljavo. Če karkoli ne deluje, povprašajte knjižničarko ob obisku knjižnice, da svetujemo in preizkusimo.

Če si boste izdelali seznam željenega gradiva, priporočamo, da uporabite kar aplikacijo mCOBISS na svoji mobilni elektronski napravi. V okolju Moja knjižnica si željene naslove knjig shranite na svojo knjižno poličko in v knjižnici bomo knjige hitro poiskali. Če si jih dan pred obiskom knjižnice rezervirate, pa jih bomo že pripravili za vas.

POTI DO KNJIG je vedno več. Najbolje, da izberete pot, ki vam je najbližja in najenostavnejša.

DOBRODOŠLI V KNJIŽNICI.

 


Objavljeno dne 10. julij 2017 (Arhivirano dne 31. avgust 2017)
Objavil knjiznica2  Avtor knjiznica2
Nazaj na novice