Utrinki iz na�ih knji�njic Prijava
 
  Išči 
Kaj brati???
PRIPOROČAMO!
Naroči knjigo
od Doma!
Omogočamo Vam dostop do
elektronskih baz!
Člani in članstvo Zakaj postati član?
Kaj pridobim?
 Torek, 2. december 2008 ob 10. uri v knjižnici Radlje: PREDSTAVIEV DELA NA RAČUNALNIKU ZA SLEPE IN SLABOVIDNE
 
Torek, 2. december 2008 ob 10. uri v knjižnici Radlje: PREDSTAVIEV DELA NA RAČUNALNIKU ZA SLEPE IN SLABOVIDNE

Na predstavitvi je bil prisoten tudi predstavnik skrbnika naše spletne strani prav z namenom, da se na neposreden način seznani z ovirami, s katerimi se soočajo slepi uporabniki interneta, kot so neopisane grafike in slike, ponavljanja informacij, sploh nekatere nepotrebne informacije, ki jih videči uporabniki skoraj nevede ignoriramo, slepi pa te možnosti nimajo in zanje pomenijo ali pomanjkljivo ali popolnoma odvečno informacijo. Kot naslednji cilj pri približevanju naše ponudbe slepim smo si tako zadali racionalizacijo in optimizacijo spletne strani, ki bo postala prijazna slepemu in slabovidnemu uporabniku. 

Glede na potrebe slepih in slabovidnih, ki bi želeli usposabljanje za uporabo posebej prilagojenega računalnika, jim bomo v sodelovanju z Medobčinskim društvom slepihin slabovidnih Maribor, to v knjižnici tudi omogočili.

Na predstavitvi smo tako v delovnem in zavzetem vzdušju sprejeli nekatere pobude in načrte sodelovanja knjižnice in Medobčinskega društva invalidov Drava v bodoče.

Če bodo na eni strani izražene potrebe, pobude, pričakovanja in na drugi pripravljenost ter odprtost, nam bo uspelo narediti našo družbo najprej v lokalnem ter nato tudi širšem okolju enakopravnejšo in dostopnejšo za vse.


Objavljeno dne 28. november 2008 (Arhivirano dne 31. december 2008)
Objavil knjiznica2  Avtor knjiznica2
Nazaj na novice